aavdæk.dk

Lapning af dæk

Lapning af bildæk

Står du med et punkteret dæk? Vi kommer dig til undsætning – og tilbyder hurtig og effektiv lapning af dæk – så du kan komme sikkert videre. Er uheldet ude? Ring til dit lokale AAV Dækcenter – og meld din ankomst. Vi står klar til at lappe dit dæk – og vi byder gerne på en kop kaffe imens.   

Din professionelle dækpartner 

Hos AAV Dæk sørger vi altid for, at din dæklapning bliver udført korrekt. Er det ikke muligt at lappe dit dæk, sørger vi for at finde en anden løsning – så du kan komme hurtigt og sikkert videre.

Hos AAV Dæk er vi stolte dækspecialister med mere end 70 års erfaring. Vi er repræsenteret i det meste af Danmark – hvor vi bl.a. tilbyder hjulskift, dækopbevaring og dækservice herunder lapning af bildæk. Står du akut og har behov for en dæklapning? Du er velkommen til at kigge forbi – vi har som regel altid tid til at reparere et punkteret dæk. Find dit nærmeste AAV-dækcenter her.

Pris på lapning af dæk

Vores pris for lapning af bildæk varierer afhængigt af skadens omfang. Den type lapning, vi oftest udfører, er lapning af dæk inkl. hjulskift og afbalancering. Men vi sørger altid for at finde den mest optimale løsning for dig. Vi hjælper også gerne med at finde og montere nye dæk, hvis det punkterede dæk ikke står til at redde. Nedenfor kan du finde nogle priseksempler på lapning af bildæk. 

Lapning af dæk (op til 15”)

inkl. hjulskift og afbalancering
Fra 427,5 KR. / + evt. ekstramaterialer
 • Afmontering af hjulet fra bilen og dækket fra fælgen
 • Identifikation af dækskadens omfang
 • Evt. reparation af indre skader på dækket
 • Lapning af dækket
 • Montering af hjulet og dækket på fælgen
 • Afbalancering

Lapning af dæk (fra 16”)

inkl. hjulskift og afbalancering
Fra 482,5 KR. / + evt. ekstramaterialer
 • Afmontering af hjulet fra bilen og dækket fra fælgen
 • Identifikation af dækskadens omfang
 • Evt. reparation af indre skader på dækket
 • Lapning af dækket
 • Montering af hjulet og dækket på fælgen
 • Afbalancering

Du kan selv lappe dit bildæk – men kun som nødløsning

Det kan være udfordrende selv at foretage en korrekt lapning af bildæk – især når du er på farten. En dækreparation med brug af prop eller lappevæske er nemlig kun lovlig som en nødreparation. Det betyder, at denne form for dæklapning alene skal sikre, at du kan køre til et værksted for at få kontrolleret og repareret dækket. Hvis ikke det er muligt for dig at nødlappe dit punkterede dæk – kan du i stedet anvende dit reservehjul – sørg derfor altid for at få tjekket dæktrykket på dit reservehjul regelmæssigt.

 

Regler for lapning af bildæk

I 2019 blev der indført nye regler for lapning af bildæk. Det betyder at lapning af dæk med prop eller lappevæske ikke længere kan stå alene – da det – ved denne lappemetode – ikke er muligt at tjekke, om dækket har fået indvendige skader. Når dit dæk punkterer, er det ikke ualmindeligt, at dækket har fået indvendige skader. Hvis disse skader ikke bliver opdaget, kan de medvirke til, at dækket nemt kan blive ødelagt andre steder, end hvor det i første omgang blev lappet.

Det kan være farligt for både dig og dine medtrafikanter, hvis ikke dit dæk bliver lappet korrekt. Hvis dækket har fået en indvendig skade, er der  risiko for, at dækket kan eksplodere. Det er derfor vigtigt, at det punkterede dæk kommer helt af og bliver lappet ordentligt. Indvendige skader på dækket kan kun ses ved afmontering.

Når du får udført en dæklapning hos os, kan du være sikker på, at dit dæk ikke har indvendige skader, når du kører herfra. Lad os lappe dit bildæk for dig – så kan du nyde en kop kaffe imens.

Sådan undgår du at stå med et punkteret dæk

Et punkteret dæk kommer altid ubelejligt. Og det kan være både tidskrævende og utrygt at skulle køre med et punkteret dæk for at få det lappet hos et værksted. Vi kan selvfølgelig ikke garantere, at du aldrig vil blive udsat for en dækpunktering – men du kan gøre meget for så vidt muligt at undgå det. Kører du f.eks. med et forkert dæktryk forringer det ikke bare din og andres sikkerhed i trafikken – det øger også risikoen for en punktering. Derfor er det vigtigt, at du løbende sørger for at kontrollere dit dæktryk. Hvis du er i tvivl om, hvad dæktrykket skal være, fremgår det af bilens instruktionsbog. Du skal desuden altid være opmærksom på, om dine dæk er for slidte – da slidte dæk ligeledes kan øge risikoen for punktering. Er uheldet alligevel ude, er det vigtigt, at din dæklapning bliver udført korrekt.

Hvordan sikrer du, at din dæklapning bliver udført korrekt

Med mindre at du er udstyret med et komplet reparationskit – og at du ved lige nødagtigt, hvordan det skal anvendes – er det vigtigt, at du kører til et værksted, hvor du kan få professionel hjælp. Når du kommer til dit lokale AAV Dækcenter med et punkteret dæk – vil vi altid gennemgå disse steps:

 • Afmontering af dækket fra fælgen – med henblik på at identificere dækskadens omfang
 • Reparation af den indvendige dækmembran
 • Lapning af det hul, som skyldes den udvendige genstand
 • Alternativt (hvis dækket ikke står til at redde) udskifter vi dækket med et nyt for en skarp pris

Du er velkommen til at ringe til dit lokale AAV Dæk-center, hvis du har spørgsmål – eller du ønsker at bestille tid til en lapning.